fecioaraSemn mutabil de Pământ, Fecioara este martora apariţiei semnelor de transformare a sezonului cald în sezon rece. A venit timpul preocupărilor pentru rezerve, pentru înmagazinarea în hambare şi pregătirea unui mediu sigur înaintea sezonului rece care nu este încă decât o idee dar care nu va întârzia să sosească. în această perioadă, energia vitală se rarefiază şi exce-sele nu mai sunt recomandabile. Câteva cuvinte cheie printre cele mai potrivite acestui semn ar fi: sobrietatea, precauţia, raţionalizarea, calculul raţional, siguranţa într-un cadru dinainte pregătit. Imaginea furnicii din fabulă, care evocă de asemeni şi noţiunile de constrângere, de disciplină şi de muncă de rutină, este tipică acestei energii.Mercur, planeta dublă, îşi găseşte în acest semn domiciliul de Pământ.
Topografie: Fecioara urmează Racul şi corespunde intestinului subţire,colonului ascendent, colonului transvers şi colonului descendent, splinei, cozii pancreasului şi părţii inferioare a ficatului.


Tipologie: adeseori de tip melancolic (cf. celor patru elemente), subiectul marcat de acest semn are tendinţa de a se încovoia de timpuriu, din cauza insuficienţei de energie la nivel respirator şi toracic traducând o lipsă de deschidere spre exterior. Este pudic, timid, puţin întreprinzător, căutând siguranţa şi temându-se de necunoscut şi de lipsuri. Onest, conştiincios, scrupulos, muncitor, este o persoană care-şi găseşte perfect locul într-o activitate de serviciu, de funcţionar (servitor al Statului), în domeniu social sau la sarcini subalterne. Foarte focalizat asupra sănătăţii sale, poate deveni cu uşurinţă ipohondru şi să sufere de boli psihofuncţionale.In caz de disonanţă, acest dinamism poate evolua spre un raţionament prea subtil sau spre o critică sistematică. Subiectul devine cicălitor, maniac,temător şi inhibat la extrem.berbectaurgemeniracleufecioarabalantascorpionsagetatorcapricornvarsatorpesti

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Popular Posts

Horoscop Urania Balanta...

Horoscop Urania Balanta 4-10 mai 2014 Afla ce iti ...

Horoscop Urania Rac...

Horoscop Urania Rac 19-25 octombrie 2014 Afla ce iti ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 18-24 aprilie 2015 Unele disonanțe poate ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 29-5 decembrie 2014 Spre deosebire de ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 27-2 ianuarie 2015 Aproape două zile ...