pestiSemn mutabil de apă, Peştii fac trecerea de la iarnă la primăvară. Este ultimul semn al ciclului zodiacal. El încheie o mişcare dar pregăteşte o alta.După apa intimă a Racului şi apa profundă şi secretă a Scorpionului, Peştii exprimă apa universală, cea care acoperă totul, Apa ploilor care fertilizează înaintea unei noi creşteri. Este apa oceanului care, la orizont, întâlneşte cerul.Spre deosebire de Fecioară, unde totul este cântărit şi etichetat, aici ne aflăm în domeniul globalului, al totalităţii, a ceea ce nu poate fi abordat prin raţionament ci doar captat prin intuiţie, prin percepţie directă. Neptun guvernează acest semn împreună cu Jupiter. Venus, alta planetăcu energie umedă, este în exaltare.
Topografie: semnul Peştilor corespunde picioarelor.Tipologie: din punct de vedere fizic, subiectul marcat de semnul Peştilor tinde să fie relaxat, chiar molatic. El dă o impresie de (prea) mare fluiditate,mişcările lui sunt suple şi lipsite uneori de vioiciune. Ochii sunt depărtaţi,privirea pare diluată şi uneori lipsită de fixitate, de concentrare. Această lipsăde concentrare se regăseşte adesea la nivelul mentalului, individul putând să se piardă într-o reverie înceţoşată şi astfel să se îndepărteze sau să fugă de realitate, îndeosebi de problemele şi obligaţiile materiale, considerate prea pământeşti. Impresionabil, subiectul este foarte sensibil la ambianţă şi se orientează în viaţă mai degrabă în funcţie de simţirile sale decât de gândire.
Disonanţele întăresc tendinţele la visare şi la dizolvare în ceţurile psihice, precum şi spre incapacitatea de a judeca limpede şi precis.


berbectaurgemeniracleufecioarabalantascorpionsagetatorcapricornvarsatorpesti

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Popular Posts

Horoscop Urania Taur...

, poate să reprezinte începutul unor disensiuni în ...

Horoscop Urania Rac...

Pentru cei care s-au născut în zodia Racului ...

Horoscop Urania Pesti...

Pentru cei care s-au născut în zodia Peştilor ...

Horoscop Urania Scorpion...

Cei care s-au născut în zodia Scorpionului vor ...

Horoscop Urania Gemeni...

Cred că cel mai interesant, dar şi cel ...