mercurMercur este planeta cea mai apropiată de Soare, de care nu pare să se îndepărteze niciodată, de unde şi comparaţia cu „mesagerul zeilor” ca asistentul, care nu exista decât pentru cel pe care-l serveşte.
Semnificaţie generală: schimburi, comunicare, mişcare, transmitere,adaptare, vivacitate, relaţie, intelectualizare sunt principalele cuvinte cheie legate de această planeta.
Modalităţi energetice:  Mercur are o energie dublă, de o parte uscată şi rece, dar mai mult uscată decât rece; pe de altă parte umedă şi rece, dar mai mult umedă decât rece. Uscăciunea explică rapiditatea şi vivacitatea energiei mercuriene, iar umiditatea explică adaptabilitatea ei. Energia lui Mercur permite schimburile, transmiterile şi adaptările. Este un vector de informaţii, un suport a cărui neutralitate permite o impregnare şi o redare fidelă a energiilorpe care le vehiculează. Patologic, energia mercuriană aduce instabilitate şi agitaţie.
Tipologie: mercurianul este întruchiparea pajului, a copilului de casă, vioi,subţirel, guraliv. Faţa este triunghiulară, fruntea înaltă, nasul şi bărbia ascuţite, ochii vioi şi uşor ironici. La orice vârstă, el îşi păstrează înfăţişarea de adolescent. Mişcările sunt vioaie, repezi, şi dau o impresie de uşurinţă şi fineţe.
Psihologie: Mercur este legat de mental; totul se face în detrimentul sentimentului. Dar rapiditatea acestei energii, dacă ea nu este temperată sau canalizată, nu va permite o gândire în profunzime şi aduce după sine o tendinţăla superficialitate. Subiectul înţelege cu uşurinţă, ideile se succed sau apar cu rapiditate, dar ele nu sunt aprofundate şi’ pot să sfârşească într-o trăncăneală sau logoree. Chiar dacă nu va cădea în această greşeală, mercurianul este un specialist al cuvântului, al conceptului, al logicii, mult mai în largul lui într-un discurs decât într-o acţiune concretă.Semnificaţia medicală Fiziologie: Mercur este legat de toate schimburile ce se efectuează la nivelul organismului, schimburi capilare la nivel circulator, schimburi gazoasela nivel respirator, şi în mod mai general la toate schimburile de membrana celulară. Este de asemenea, în relaţie cu transmiterea de informaţii, din exterior spre interior (organe de simţ şi în special auzul), în interiorul organismului (conducerea nervoasă, mecanismele sinaptice, relaţiile dintre glandele endocrine) şi din interior spre exterior (mişcarea, gestul, cuvântul).Este implicat în mod deosebit în toate fenomenele de adaptare.
Organe şi ţesuturi: plămânii, mai ales la nivel alveolar unde au loc schimburile, laringele şi glanda tiroidă, nervii, vectorii de informaţii, şi capilarele sanguine sunt asociate cu Mercur.


Patologic: un exces de energie mercuriană poate provoca nervozitate, agitaţie, tremurături, dificultăţi de concentrare etc. O insuficienţă de energie mercuriană poate împiedica facultăţile de adaptare la fenomenele exterioare, poate altera limbajul, capacităţile de schimburila nivel respirator sau capilar şi transmiterea de informaţii la nivel neurologic,senzorial sau endocrin.În sfârşit, energia mercuriană poate fi perturbată fără ca aceasta să fie prin exces sau insuficienţă. Este cazul pentru problemele de epilepsie, ale mişcărilor anormale, ale anomaliilor de sensibilitate, ale halucinaţiilor vizuale sau auditive, a tulburărilor de memorie etc.

Planete:

Soarele    Luna    Mercur   Venus   Marte   Jupiter    Saturn   Uranus   Neptun    Pluto


  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Popular Posts

Horoscop Urania Balanta...

Horoscop Urania Balanta 4-10 mai 2014 Afla ce iti ...

Horoscop Urania Rac...

Horoscop Urania Rac 19-25 octombrie 2014 Afla ce iti ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 18-24 aprilie 2015 Unele disonanțe poate ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 29-5 decembrie 2014 Spre deosebire de ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 27-2 ianuarie 2015 Aproape două zile ...