neptunDescoperit în 1846, este planeta spaţiului, a eterului, a imensităţii, a nelimitării.
Semnifcaţie generală: fluiditate, diluţie, disoluţie, contemplare, inspiraţie,subtilizare, sublimare, spiritualizare sunt cuvintele cheie adaptate acestei planete.
Modalităţi energetice:energia neptuniană tinde să fluidifice, să facă mai subtile, şi din această cauză, să dizolve limitele oricărui lucru  în zilele noastre, puţini indivizi ajung să întruchipeze energia neptuniană în ceea ce are ea mai rafinat şi mai înalt. Este planeta conştiinţei absolutului, a conştiinţei totale. Aici, spiritul are întâietate în faţa materiei şi a energiei. Dar fără o muncă interioară, subiectul obişnuit nu este preocupat decât de aspectele„inferioare” ale acestei energii, adică relaxarea, inconştienţa, visarea, lipsa deprecizie a ideilor şi raţionamentelor, diluarea energiilor sau pierderea lor,ceea ce se apropie de tendinţele lunare.
Tipologie: exista puţine trăsături caracteristice pe plan fizic. Dintre acestea, privirea, în care se pare că s-ar putea să te pierzi, şi o anumită laxitate articulară sunt cele mai importante.Psihologie: caracterul este asemănător cu cel al Peştilor. Funcţionarea organismului trece prin sensibilitate, receptivitate, intuiţie, capacitatea de a se  contopi cu mediul, de a percepe ambianţele, atmosfera, de a aprecia lucrurile în globalitatea lor, a le resimţi mai mult decât a le analiza.
Semnificaţia medicală Fiziologie: câmpul de acţiune al energiei neptuniene se întinde puţin îndomeniul fizic. Este mai mult la nivel energetic şi psihic. La nivel energetic, Neptun permite sublimarea materiei în energie şi o face să tindă spre subtil.De aceea, într-o temă natală, el dă informaţii despre reacţia subiectului lahomeopatie. La nivel psihic, energia neptuniană este implicată în calitatea stărilor de conştientă, de vigilenţa, în echilibrul somn/veghe şi în capacităţilede a sublima energia sexuală, pentru ca ea să participe la limpezirea şi lărgirea câmpului de conştienta şi să fie sursă de inspiraţie.
Organe şi ţesuturi: lui Neptun îi sunt asociate măduva spinării, lichidul cefalo-rahidian, glandele salivare şi glanda pineală sau epifiza.
Patologiile legate de Neptun sunt adesea vagi şi greu de diagnosticat. Unele accese de catalepsie, starea de comă, narcozele, intoxicaţiile care modifică starea de conştienta (droguri, medicamente, alcoolul atunci când este folosit ca mijloc de transformare a conştiinţei pentru a trăi experienţe neobişnuite sau pentru a evada), psihozele halucinatorii, şi de fapt toate tipurile de halucinaţii, sunt legate de această planetă.

Planete:

Soarele    Luna    Mercur   Venus   Marte   Jupiter    Saturn   Uranus   Neptun    Pluto


  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Popular Posts

Horoscop Urania Balanta...

Horoscop Urania Balanta 4-10 mai 2014 Afla ce iti ...

Horoscop Urania Rac...

Horoscop Urania Rac 19-25 octombrie 2014 Afla ce iti ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 18-24 aprilie 2015 Unele disonanțe poate ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 29-5 decembrie 2014 Spre deosebire de ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 27-2 ianuarie 2015 Aproape două zile ...