plutoCea mai îndepărtată planeta de Soare şi cea mai recent descoperită(1930), Pluton este planeta misterului, a focului secret, a metamorfozelor.
Semnificaţie generală: mutaţie, metamorfoză, putrefacţie, degenerescentă, pulsiune, putere ascunsă sau ocultă, regenerare,sexualitate, sunt cuvintele cheie cele mai adaptate acestei planete.
Modalităţi energetice: energia plutoniană permite transformările, trans-mutările. Distrugerea este punctul de pornire al unui nou elan creator. Dar această metamorfoză nu se face la lumina zilei, ea comporta o notă de mister, îşi prinde rădăcinile în adâncul fiinţei sau materiei care se transformă. Este focul clocotitor din centrul Pământului, puterea lui ascunsa La fel ca Neptun, Pluton este o planetă a cărei energie cea mai subtilă este arareori stăpânită de muritorii de rând (dacă este, înseamnă că individul nu este întradevăr o fiinţă obişnuită). Această energie trebuie deci considerată de obicei prin aspectele ei grosiere, şi adesea patologice.Energia plutoniană perturbată devine agresivă şi distructivă pentru ea însăşi şi pentru alţii. Ea poate duce la procese de combustie internă care sesfârşesc prin distrugere.
Tipologie: există puţine caracteristici fizice. Printre acestea, un magnetism deosebit, învăluitor, şi o privire de nepătruns, greu de susţinut într-atât este de tulburătoare.Psihologie: Pluton simbolizează adâncimile de nepătruns ale psihicului, de unde poate emana binele (creativitatea, fecunditatea, autoritatea şi puterea asupra ta însuţi şi asupra altora, capacităţile de transformare şi de metamorfoză) dar şi răul (angoasa, sadismul, violenţa, autodistrugerea). Funcţionarea unui astfel de individ este de tip pulsional. Răbufnirile emoţionale (pulsiunile) care emană din adâncul fiinţei au adesea un caracter irezistibil. Subiectul funcţionează cu „măruntaiele”. El este mânat de o forţă a cărei putere şi metamorfoze sunt de nebănuit.
Semnificaţia medicalăFiziologie: Pluton guvernează fenomenele de putrefacţie, de exemplu la nivelul conţinutului colic, procesele de mutaţie, ceea ce contribuie la evoluţia caracterelor unei specii, dar şi transformările ce duc la moartea individului,fenomenele de regenerare care duc la o reconstrucţie completa a ţesuturilor lezate, graţie informaţiilor conţinute în nucleul celular, sau gratie unei intervenţii exterioare, fenomenele de vindecare inexplicabile. Energia plutoniană se mai exprimă şi în sexualitate, proces de creaţie şi de perpetuarea specieişi care a fost mult timp învăluit în mister.
Ţesuturi şi organe: Pluton controlează ovarele şi testiculele, glande în acelaşi timp endocrine (hormonii sexuali), şi exocrine (gârneţii), prostata, trompele lui Fallope şi colonul.
Patologia legată de aceasta planeta cuprinde proliferările canceroase şi leucemiile, unele maladii transmise sexual (sifilis, herpes), toate fenomenele de necroză tisulară (infarctul), otrăvirile sau intoxicaţiile şi bolile datorate radiaţiilor

Planete:

Soarele    Luna    Mercur   Venus   Marte   Jupiter    Saturn   Uranus   Neptun    Pluto


  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Popular Posts

Horoscop Urania Balanta...

Horoscop Urania Balanta 4-10 mai 2014 Afla ce iti ...

Horoscop Urania Rac...

Horoscop Urania Rac 19-25 octombrie 2014 Afla ce iti ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 18-24 aprilie 2015 Unele disonanțe poate ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 29-5 decembrie 2014 Spre deosebire de ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 27-2 ianuarie 2015 Aproape două zile ...