saturnMultă vreme calificată drept malefică, Saturn este planeta cu reputaţia cea mai proastă, chiar dacă energia pe care o reprezintă este la fel de necesară vieţii terestre ca şi aceea a altor planete. Este simbolul timpului care trece, inevitabil, putând aduce maturaţie dar şi toate încercările legate de îmbătrânire şi despărţire.
Semnificaţie generală: concentrare, cristalizare, structurare, încetinire,micşorare, răcire, uscare, limitare, izolare, conservare sunt cuvintele cheie cele mai adaptate acestei planete.
Modalităţi energetice: energia saturniană este rece şi uscată, mai multrece decât uscată. Ea concentrează, usucă, reţine, cristalizează, solidifică,retracta, încetineşte şi se opune din multe puncte de vedere celei a lui Jupiter.Patologic, ea astupă, întăreşte, sclerozează şi îngheaţă.
Tipologie: saturnianul este foarte apropiat de temperamentul nervos al lui Hipocrat Osos, noduros, slab, el are tendinţa să se încovoaie. Faţa este trasăşi regulată, ochii sunt înfundaţi în orbite, obrajii supţi. Dă impresia generală de rigiditate, de înţepeneală. Numeroşi bătrâni corespund acestui tip morfologic.
Psihologie: spre deosebire de jupiterian, saturnianul este un introvertit,frustrat că nu poate participa la lume şi răspunzând acestei frustrări conforma două tendinţe: aviditate, care naşte ambiţie, gelozie, posesivitate etc., sau detaşare, care-l împinge la renunţare, la sublimarea sentimentelor şi la asceză.
Semnificaţia medicală Fiziologie: fenomenele de cristalizare şi de solidificare osoasă şi cartilaginoasă, procesele de reparaţie, de cicatrizare, capacităţile de astringenţa la nivel cutanat, de concentrare la nivelul mediului intern, metabolismul fosfocalcic şi sistemul hormonal de care este legat (paratiroidele, calcitonina),toate sunt legate de Saturn. Mai putem adăuga toate procesele de îmbătrânire.Ţesuturi şi organe: Saturn guvernează pielea, limita organismului faţă de mediul extern, oasele, dinţii, fanerele (păr, unghii), vezicula biliară (bila însăşieste mai degrabă legată de Marte şi Jupiter) şi genunchii.
Patologic: un exces de energie saturniană poate aduce după sine o îmbătrânire prematură, fenomene de scleroză, de fibroză, de degenerescentă,anorexie şi depresie.Insuficienţa energiei saturniene se poate manifesta printr-o fragilitate la nivel osos, printr-un defect de consolidare al fracturilor sau de cicatrizare tisulară, în special la nivelul pielii, printr-o astringenţă insuficientă care stă la originea transpiraţiei excesive, a poliuriei, a diareei etc.În sfârşit, energia saturniană perturbata se poate exprima prin depunerisau cristalizări anormale cum este cazul în gută, litiazele, condrocalcinoza,induraţiile, fenomenele artrozice, pierderile de mobilitate la nivelul articulaţiilor, stenozele, sau alte patologii asemănătoare.

Planete:

Soarele    Luna    Mercur   Venus   Marte   Jupiter    Saturn   Uranus   Neptun    Pluto


  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Popular Posts

Horoscop Urania Balanta...

Horoscop Urania Balanta 4-10 mai 2014 Afla ce iti ...

Horoscop Urania Rac...

Horoscop Urania Rac 19-25 octombrie 2014 Afla ce iti ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 18-24 aprilie 2015 Unele disonanțe poate ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 29-5 decembrie 2014 Spre deosebire de ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 27-2 ianuarie 2015 Aproape două zile ...