soareleAflat în centrul sistemului ce-i poarta numele, Soarele este simbolul valorilor luminoase, active, Yang. Semnul şi casa în care el se situează capătă o importanţă deosebită. Cum lumina albă este o sinteză a tuturor culorilor, el este o sinteză a tuturor energiilor planetare, dar are şi o specificitate proprie.Semnificaţie generală: Soarele este astrul vieţii. Creativitate, fecundaţie(polaritatea caldă şi activă a fecundităţii), activitate, individualitate, conştientă, dezvoltarea eu-lui, putere, înflăcărare, autoritate, măreţie, ambiţie, sunt principalele cuvinte cheie.
Modalităţi energetice: energia solară este caldă şi uscată, mai mult caldă decât uscata. Ea se distribuie cu generozitate de la centru spre periferie,după o mişcare centrifugă. Aici, noţiunea de centralizare este importantă. Intr-un mod de funcţionare solar, întotdeauna centrul este cel ce păstrează controlul asupra periferiei, îi transmite impulsuri şi primeşte informaţii. Din punct de vedere patologic, energia solară este consumativă, exaltantă şi exclusivă.
Tipologie: imaginea este Apollo,,care dă o impresie de măreţie, de mândrie, de nobleţe. Proporţiile sunt armonioase, formele suple. Faţa este marcată de o sclipire luminoasă, un ten mat fără coloraţie excesivă. Privirea este deschisă, directa; fruntea este dreaptă, nasul accentuat şi regulat. Trăsăturile sunt ferme, armonioase şi bine conturate. Mersul este puternic darsuplu, amplu, hotărât.Psihologie: mândria (chiar orgoliul), voinţa, ambiţia, strălucirea sunt principalele caracteristici psihologice. Dorinţa de a străluci, de a conduce, de a domni este pe primul plan, ajutată de un magnetism, de o aură care-i îndeamnă pe cei ce înconjoară subiectul să i se alăture şi să-l servească. Acest tip, dacă este armonic, este adesea dotat cu generozitate şi o mare nobleţe sufletească. Găsim o expresie a acestui arhetip în idealul cavaleresc, eminamente marcat de energia solară.
Semnificaţia medicală Fiziologie; Soarele este un indicator al vitalităţii generale a subiectului, al metabolismului de bază şi al activităţii celulare in general. Poziţia lui în semnul zodiacal şi în casă ne informează despre modul în care această vitalitate se exprimă mai bine, sau poate fi reînnoită. Mai precis, Soarele simbolizează energiile centralizatoare şi reglatoare ale corpului: nucleul celular, centri de comandă nervoasa, sistemul de control endocrin şi funcţia de distribuire a sângelui,  în opoziţie cu valorile lunare, care sunt inconştiente, ci simbolizează de asemeni, totalitatea proceselor conştiente, iar funcţiile corticale ale creierului îi pot fi atribuite în mod global Soarelui. El reprezintă şi polul activ, cald şi mobil al fecundităţii.


Organe şi ţesuturi: Soarele este asociat inimii, pancreasului, cortexului cerebral în ansamblul său şi plexului solar. Printre ţesuturile corpului, el controlează sângele, lichidul vieţii, suportul spiritului pentru ezoterişti, şi sistemul arterial care-l distribuie. Printre diferitele funcţiuni ale sângelui, cele de oxigenare a celulelor şi de apărare împotriva agresorilor (imunitatea, în special mecanismele care permit să se distingă ceea ce ţine de subiect şi ceea ce-i este străin) sunt tipic solare.
Patologie: o energie solară excesivă poate provoca ceea ce paracelsus nu-mea „consumpţie”, când tot metabolismul bazat este accelerat, şi când simptomatologia este asemănătoare cu cea din hipertiroidie (slăbire, sete, tahicardie, nervozitate, tremurături etc.). Ea poate să se traducă, de asemeni, prin inflamaţii sau fenomene congestive.O energie solară insuficientă poate să se traducă printr-o încetinire a metabolismului, care se poate atunci exprima printr-o răcire a corpului sau o„zgribulire” excesivă, o încetinire psihomotorie, tulburări de atenţie, bradicardie deficite imunitare înnăscute sau câştigate, probleme de sterilitate, în special cele ce sunt legate de o insuficienţă de energie caldă (de exemplu, o mobilitate insuficientă a spermatozoizilor).În sfârşit, energia solară poate fi perturbată fără să se poată vorbi de un exces sau o insuficienţă. Aceasta se manifestă, de exemplu, prin tulburări deconştientă, prin anomalii cromozomiale sau genetice, prin malformaţii congenitale, dereglări endocrine, tulburări de ritm sau de conducere cardiacă, etc.

Planete:

Soarele    Luna    Mercur   Venus   Marte   Jupiter    Saturn   Uranus   Neptun    Pluto


  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Popular Posts

Horoscop Urania Balanta...

Horoscop Urania Balanta 4-10 mai 2014 Afla ce iti ...

Horoscop Urania Rac...

Horoscop Urania Rac 19-25 octombrie 2014 Afla ce iti ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 18-24 aprilie 2015 Unele disonanțe poate ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 29-5 decembrie 2014 Spre deosebire de ...

Horoscop Urania Pesti...

Horoscop Urania Pesti 27-2 ianuarie 2015 Aproape două zile ...